Sonbaharda Türkiye'de gezilecek 10 yeni yer


Ağva: Sonbaharda bisiklet yarışı tutkunlarının en sevdiği mekân meydana iştirak eden Ağva, dinlenmek ve rahatlamak amaçlı gidilebilecek yerler aralarında. Ağva geçmişten bugüne Hititler, Frigler, Romalılar ve Osmanlılar benzeri pekçok topluma ev sahipliği yapmıştır.

7 Bozcaada:
Sonbahar yapraklarının döküldüğü en güzel yerler aralarında yer alan Bozcaada, günbatımını seyretmek amaçlı en uyumlu yerler aralarında yer ediniyor. Trabzon: Serin ve temiz havanın yanında yağmurun da tadını sonuna civarı çıkarabilecek en güzel Doğu Karadeniz şehirlerinden biridir.

Kaz Dağları:
Tanrı dağı olarak malum dağın yepyeni havası ve doğanın sonuna civarı yaşandığı Kaz Dağları yürüyüş severleri amaçlı güzde gidilecek en güzel rotalardan biri.Kaz Dağları ve etrafında belirtilen hikâyeler ve tür çeşit inanışların temelinde kalıt olarak önümüzdeki nesle kalmış bir kültürün varlığını hissedilir. Assos: Bölge arkeolojik yerleşimi ve mavi bayraklı deniziyle meydana geldiği civarı, Kaz Dağları ekosistemi, kırsal hayat kültürü ve taş mimarisinin orijinal örnekleri ile de uyarı çekiyor. İstanbul'a tahmini 400 km mesafede yer alan Assos, sonbahar mevsiminde tatil inşa etmek amaçlı çok ideal.

Yaz tamamlandı, yağmurun, aşkın, kızıla dönen yaprakların, romantizmin mevsimi güzde seyahat planlarınızı yaptınız mı? Şayet minik kaçamaklar inşa etmek istiyorsanız sonbaharın tadını buralarda çıkarmanın tam zamanı 

Kapadokya:
60 milyon yıl öncesinde volkanik dağların lav püskürtmesi neticesi meydana iştirak eden bu muhteşem tabiat harikası güzde gezilebilecek yerler aralarında en fazla seçim edilenler aralarında yer ediniyor. Peribacalarının büyüsü ve balon turunun mucizevi manzarası insanı sarhoş edecek derece etkiliyor.

Nevşehir Her yıl dünyanın 4 bir yanından iştirak eden surat binlerce ziyaretçinin yanında ülkemizde de kocaman alaka görüyor. Bu cennet il Nevil'de de konaklamak amaçlı birden fazla otel ve pansiyon yer alıyor Yedigöller: Türkiye'nin en fazla seçim edilen bir öbür sonbahar rotası da
Yedigöller. Yedigöller'e Yedigöller denmesinin nedeni havza kayan kütlelerin vadilerin önlerini kapatması neticesi meydana iştirak eden kuzeyden güneye 1500 m. mesafede sıralanmış 7 gölden oluşmasıdır. Bolu'nun uğrak mekânı Yedigöller, nihai zamanlarda dizi ve film yapımcıları aracılığıyla alaka odağı olarak görülüyor. Dizi ve filmlerin çekilmesi ile turistler bölgeyi araştırıp ziyaret ediyor. Geçen yıl bölgeyi 63 bin bireyin ziyaret ettiği biliniyor.

Nemrut Dağı: Türkiye'nin en malum yüksek dağlarından biri meydana iştirak eden Nemrut Dağı Adıyaman'da bulunmakla beraber deniz düzeyinin 2.150 m yükseğindedir. Gündoğumu ve günbatımının muhteşem manzarası karşısında büyülenmemek olası değil. Safranbolu: Safranbolu, Türkiye'nin popüler turistlik mekânlarından biridir. Köy haneleri, köy kahvaltısı ve tarihi mekânlarıyla Safranbolu'yu Geçen kurban bayramında türk malı ve başka 60 bin yabancı gezgin ziyaret etti.

Fethiye: Fethiye, Muğla'nın en turistlik ilçesidir. Mavisiyle, yeşiliyle ve ferah havasıyla 2013 senesinde Fethiye'yi 68 bin birey ziyaret etmiştir.Fethiye'nin en bilindik turistlik bölgesi ise Kayaköy'dür. 5 bin senelik bir geçmişe dayanan Kayaköy, herkes 50 metrekareden kocaman olmayan, görüntü ve ışık tarafından birbirinin önünü kapatmayan, çoğunlukla aşağı katları kiler görünümünde ikişer katlı ve girişte çatıdaki yağmur sularının toplandığı taban altı sarnıçların meydana geldiği 3.000 500'e yakın taş ev bulunuyor. Sonbahar rotalarından biri meydana iştirak eden Fethiye her yıl uyumlu fiyat açıdan kocaman ciro ele geçiriyor.

Yorumlar